Motoriseret solafskærmning til et sydvendt leverum i Birkerød

Kundecase

Vi har været på besøg hjemme hos Karin og familien, der har fået monteret en motoriseret solafskærmning til lejlighedens store, sydvendte vinduespartier. Nu kan solen skærmes af, så familien kan nyde lejlighedens skønne leverum året rundt.

I en stor lejlighed i Birkerød bor Karin Ankerstjerne sammen med sin mand og parrets to voksne børn. Det har de gjort i et par år, efter de skiftede huset ud med lejligheden, der er tættere på arbejdet, byen og skolen.

Her er bøgerne på den store bogreol sorteret nøje efter farve, og de flotte, farvefyldte malerier er fordelt på både vægge og gulve i hele hjemmet. Det er tydeligt, at få ting er overladt til tilfældighederne – i hvert fald når det kommer til indretning.

“Når jeg indretter mit hjem, så er det vigtigt, at der er harmoni, og at farverne passer sammen. Jeg bruger farver, der skaber ro, og farver som giver varme og hygge, så det er behageligt at være hjemme. Og det skulle mine nye gardiner matche.”

På en solskinsfyldt forårsdag var vi på besøg for at se nærmere på familiens nye motoriserede rullegardiner.

 

“På en varm solskinsdag var det som at bo i et orangeri”

Lejlighedens første sal var det, der overbeviste familien om at slå til. Her er køkken-alrum og stue forenet, men samtidig adskilt i det aflange leverum, der er omsluttet af vinduespartier fra gulv til loft. Vinduerne er vendt mod sydøst, og det giver solen frit spil store dele af dagen. Og selvom det er dejligt – som Karin understreger – så giver det også en udfordring, når sommeren kommer snigende.

“Om eftermiddagen væltede solen ind ad vores store vinduer, så det næsten ikke var til at være her, før vi fik afskærmning. På en varm dag var det som at bo i et orangeri, og vi kunne hverken arbejde eller sidde og læse i en bog, når solen stod på, og det var ikke holdbart.”

Derfor tog Karin fat i groovi og bookede en gratis gardinopmåling. Hun havde nemlig brug for sparring på både design og funktionalitet for at være sikker på at finde den bedste løsning.

Det altoverskyggende krav var, at gardinerne skulle være lette at betjene i hverdagen, selvom der er på den gode side af fire meter til loftet. Og så skulle lange kæder eller snore undgås. Samtidig var det vigtigt, at gardinerne matchede resten af indretningen i hjemmet.

 

Et simpelt og nedtonet look med fokus på funktionalitet

Vi sendte vores gardinspecialist Edith hjem til Karin, så de i fællesskab kunne finde en løsning. Valget faldt på brede, lyse rullegardiner i en nedtonet hvid nuance, som komplimenterer lejlighedens varme indretning.

For at gøre betjeningen af gardinerne nem, valgte Karin motorisering og en tilhørende fjernbetjening, så familien let kan styre gardinerne fra sofaen eller spisebordet. Motoriseringen er fleksibel og giver blandt andet mulighed for at tilpasse de seks gardiner individuelt efter behov.

Når du bestiller gardiner eller solafskærmning hos groovi, vælger du selv, hvordan dine beslag skal se ud, om du vil skjule topstykket med en kassette, og om du vil have kantbånd. Karin valgte hvide beslag og fravalgte en kassette, da topstykket er gemt bag en liste i loftet.

 

“Edith vendte min idé på hovedet”

Karin tog kontakt til groovi, fordi hun havde brug for sparring, inden hun lagde sig fast på en løsning. Alligevel havde hun på forhånd en forestilling om, hvilke gardiner, hun skulle have.

“Jeg havde en drøm om flotte plissérede gardiner, men Edith havde en anden løsning. Hun forklarede, at plissé ville være voldsomt til de store vinduer og foreslog de lyse rullegardiner, som jeg endte med at vælge. Jeg er super glad for løsningen. Den passer godt til indretningen, rullegardinerne kører som en drøm, og så løser de opgaven.”

Hvis du ligesom Karin bestiller nye gardiner, går der normalvis et par uger, fra du har taget en beslutning, til gardinerne er leveret, monteret og klar til brug hjemme hos dig.

Har du brug for sparring til din næste løsning?

Her på groovi.dk kan du booke vores gardinbus og få besøg af en af vores gardinspecialister gratis og uforpligtende.

Vi hjælper dig både med at udvælge design, opmåle dine vinduer og finde de funktionaliteter, som passer til dit behov. Og så får du et konkret tilbud, du kan forholde dig til.

Kort om Karins gardiner

  1. Løsningen indebærer seks rullegardiner
  2. Rullegardinerne er produceret på specialmål
  3. Stoffet hedder Emma Paper og er fra kollektionen Express
  4. Gardinerne har et klassisk bundstykke i hvid plast
  5. Løsningen styres med motor og en tilhørende fjernbetjening

Vidste du…

Hos groovi har vi mere end 2.500 forskellige designs at vælge imellem. Vi har altså et af landets største udvalg, og vi tør godt at love, vi også har et design, der falder i din smag. Du kan gå på opdagelse i vores kollektioner her.

“Når jeg indretter mit hjem, så er det vigtigt, at der er harmoni, og at farverne passer sammen.”